Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Zaznaczenie tekstu w Photoshopie

ChrissPL2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć otóż chciałem zrobić layout na youtube w Photoshopie CS6 wersja Rozszerzona.

Jednak mam problem... Otóż zrobiłem napis "Facebook" i chciałbym go tak zaznaczyć (jakby taka obwódka) i zamalować sobie pędzlem tylko to "F" i to wszystko jednak nie ma takiej funkcji jak w Gimpie "Kanał alfa na zaznaczenie" i sobie zamalowywałeś to co chciałeś . Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć? Będe wdzięczny :]

Opublikowano

Chodzi ci o clipping mask?

Robisz nową warstwę nad warstwą z napisem. Naciskasz prawym, zaznaczasz "create clipping mask" i pracując na tej warstwie pracujesz tylko "wewnątrz" literki :)

O to ci chodzi?

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jest kanał alfa w psie i spokojnie za pomocą przeciągnięcia możesz cały tekst zaznaczyć, ale lepiej zrobić tak jak mówi @up nowa warstwa->utwórz maskę przyciągającą->i brushem zamalowujesz tam gdzie tylko 'F' jest, dzięki temu efekt tylko na poprzednią warstwe bd działał ^_^ pozdro

ItgMSFz.gif­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...